Söka bostad hos oss

Alla våra bostäder, lokaler, bilplatser och förråd som är lediga för uthyrning presenteras på vår webbplats. För att kunna söka lägenhet måste du registrera dig som sökande. Företag och organisationer kan inte stå i bostadskö. Du kan registrera dig som bostadssökande och samla köpoäng från den dag du fyller 18 år.

Det är viktigt att du fyller i din intresseanmälan korrekt. Du måste själv komma ihåg att uppdatera intresseanmälan minst var 6:e månad från senaste uppdateringen för att behålla din plats i bostadskön.

ledigt nu

De lediga lägenheterna som presenteras på vår hemsida är av två olika typer. De som står tomma och de där tidigare hy­resgäst bor under sin uppsägningstid. De lägenheter som står tomma är märkta med en svart/vit hussymbol som betyder bo direkt.

Så här går uthyrningen till:

  • Alla lediga lägenheter presenteras på ”Ledigt just nu” i upp till 7 dagar.
  • När anmälningstiden gått ut görs kreditupplysning på sökande.
  • De 4-7 sökande som har flest köpoäng och uppfyller Hudiksvallsbostäders grundkrav erbjuds visning av lägenheten.
  • Inom utsatt tid, oftast 7 dagar, lämnar de som erbjudits visning besked om de vill ha lägenheten eller inte. Uteblivit svar räknas som ett nej.

Har vi inte fått kontakt med dig inom 2 arbetsdagar från sista svarsdag har vi rätt att tilldela lägenheten till nästa person i kön.

Den person med flest köpoäng och som uppfyller våra grund­krav tilldelas lägenheten. Har du blivit erbjuden lägenheten måste du, inom avtalad tid, före avtalsskrivning kunna styrka att du har en inkomst som motsvarar våra inkomstkrav. Kan du inte det erbjuds lägenheten nästa person i turordningen.

Den som står på hyresavtalet måste också vara den som bor i lägenheten.

Till Fullständiga uthyrningsregler >>>