När du flyttar in

Om du är ny hyresgäst hos Hudiksvallsbostäder vill vi hälsa dig välkommen och vi hoppas att du kommer att trivas hos oss!  

 

 

Nycklar

Dina nycklar är värdeföremål som inte får komma i orätta händer. Innan du kan hämta nycklarna till din lägenhet ska hyran vara betald och nycklarna hämtas - beroende på bostadsort - antingen vid vårt huvudkontor i Hudiksvall eller för nycklar som gäller Norrbo / Delsbo / Friggesund hämtas i Delsbo. Kontakta din husvärd.

Ta med kvitto på hyresinbetalningen. Vid inflyttningen får du ett antal originalnycklar - till lägenhet, tvättstuga osv. Dessa är alltid stämplade med ett speciellt nummer.  

Du är själv ansvarig för att hålla ordning på nycklarna. Om du vill ha fler nycklar kontaktar du kundservice för att få en nyckelrekvisition. Extranycklar får du bekosta själv.    

Bilplats

Äger du en bil är du skyldig att hyra en bilplats eftersom hyresgäster inte äger rätt att parkera på besöksparkeringen. Du kan  i mån av tillgång, hyra p-plats med motorvärmare, carport eller garage. 

 

Adressändring

När du flyttar ska du göra en flyttanmälan till Skatteverket (www.skatteverket.se/flytta) så att du får rätt folkbokföringsadress. Gör din anmälan i förväg eller senast en vecka efter flytten. Skatteverket sprider din nya adress till samtliga myndigheter och även till många företag.  Vill du ha eftersändning av din post får du beställa det hos Svensk adressändring (www.adressandring.se).

Du som bor i en lägenhet ska vara folkbokförd på lägenheten. Lägenhetsnumret är en del av din adress och består av fyra siffror som visar på vilken våning och var på våningen lägenheten finns. Du kan hitta ditt lägenhetsnummer i ditt kontrakt eller på ditt postfack eller ytterdörr.

Du som är inneboende eller hyr lägenhet i andra hand ska inte ange c/o i din flyttanmälan. Du ska se till att ditt namn finns på dörren eller på postboxen i entrén om det finns en sådan.

  

Flytt av el, telefon och internet

Anmäl din inflytt 5 dagar innan du flyttar in för att vara säker på att du har el på inflyttningsdagen. Här kan du enkelt registrera Din flytt till Ellevio Välkommen till Flytthjälpen 
Hos oss ägs el-nätet av Ellevio men du kan naturligtvis själv välja vilken el-leverantör du vill teckna avtal med gällande förbrukningen. 

För flytt eller tecknande av telefon- eller internetabonnemang tar du själv kontakt med leverantör av dessa tjänster.  
 
 

Lägenhetens skick 

Vi har gjort en avflyttningsbesiktning innan vi hyrt ut lägenheten på nytt, då har vi noterat eventuella skador och anmärkningar men det kan ändå finnas brister som upptäcks i efterhand. Har du synpunkter på besiktningsprotokollet är det viktigt att du tar upp det med din husvärd direkt, så att problemet kan lösas.  

Hemförsäkring

Enligt vår uthyrningspolicy är du skyldig att ha en hemförsäkring när du tecknat lägenhetskontrakt.  

Här finns länkar till några försäkringsbolag