När du flyttar ut

Du måste alltid säga upp ditt hyreskontrakt till oss.        

Uppsägningen kan göras såväl muntligt som skriftligt.

Du har 3 månaders uppsägningstid räknat från närmaste månadsskifte efter  uppsägningen.

Exempel: lägenheten sägs upp under januarimånad, ditt avtal upphör 30 april 

Har du en bilplats blir den med automatik uppsagd samtidigt som lägenheten

Läs mer i vår folder När Du flyttar ut >>

Avflyttningsbesiktning

När du har sagt upp ditt hyresavtal kommer vi att boka tid för besiktning av din lägenhet. Det bästa är om du kan vara med vid besiktningstillfället. Ev. skador som inte bedöms acceptabla vid avflyttning debiteras dig.

Visning

När du har sagt upp ditt hyresavtal börjar vi leta efter en ny hyresgäst till lägenheten. För att ge den nya hyresgästen möjlighet att komma och titta på sin nya bostad behöver vi din hjälp med visning. Du är enligt hyreslagen skyldig att visa din lägenhet för de sökande som vi erbjudit lägenheten. 

Flyttstädning 

Lägenheten ska vara i gott skick och var noggrann med flyttstädningen. Du får betala städningen i efterhand om det är slarvigt städat.

När du flyttar måste du ta med dig alla dina tillhörigheter som finns i lägenheten, förrådet, garaget och på balkongen/uteplatsen. Boka tid med din husvärd för en slut- och städbesiktning när du städat klart. Du får då ett städkvitto som ska visas upp när du lämnar in dina nycklar.

OBS!  Vi tar inte emot dina nycklar om du inte kan visa upp städkvittot.

 

Uppsägning av el

Här kan du enkelt registrera Din flytt. Välkommen till Flytthjälpen Anmäl din utflytt i tid. Du har 5 dagars uppsägningstid.

 

Återlämnande av nycklar m.m.

Samtliga nycklar och taggar ska lämnas tillbaks senast kl 12.00 första vardagen efter att hyresavtalet gått ut.Har du tappat bort nån nyckel får du betala kostnaden för låsbyte.

Adressändring och flyttanmälan

När du flyttar ska du göra en flyttanmälan till Skatteverket (www.skatteverket.se/flytta) så att du får rätt folkbokföringsadress. Gör din anmälan i förväg eller senast en vecka efter flytten. Skatteverket sprider din nya adress till samtliga myndigheter och även till många företag.  Vill du ha eftersändning av din post får du beställa det hos Svensk adressändring (www.adressandring.se).

Du som bor i en lägenhet ska vara folkbokförd på lägenheten. Lägenhetsnumret är en del av din adress och består av fyra siffror som visar på vilken våning och var på våningen lägenheten finns. Du kan hitta ditt lägenhetsnummer i ditt kontrakt eller på ditt postfack eller ytterdörr.

Du som är inneboende eller hyr lägenhet i andra hand ska inte ange c/o i din flyttanmälan. Du ska se till att ditt namn finns på dörren eller på postboxen i entrén om det finns en sådan.