Tingshusbacken 7:10 (f.d. Frälsningsarmén)

Nybyggda hyresrätter på historisk plats 

I ett av centrala Hudiksvalls bästa lägen med adress Kungsgatan 19 erbjuder Hudiksvallsbostäder 13 hyresrätter med planerad inflytt i januari 2015.

 

Plats med anor

Runt omkring Tingshusbacken, längs stora delar av Kungsgatan ligger hus från tidigt 1900-tal vilket har gjort att det nya huset är ritat för att smälta in i omgivningen.

Med ljust gul fasad och tre ståtliga takkupor kommer fastigheten att smälta in fint bland sina grannar. Utseendemässigt kommer Tingshusbacken att påminna om en äldre byggnad men i övrigt är det ett grundläggande krav att vi uppför ett modernt hus.

Höga krav för bra miljö

En modern fastighet som med god marginal uppfyller dagens byggnadsregler och krav på hög tillgänglighet. Tjocka väggar och specialfönster ut mot trafiken på Kungsgatan kommer att skapa en lugn och tyst miljö för de boende.

De tjocka väggarna och speciella fönstren gör också att värmeförbrukningen i huset hålls på låga nivåer. Energikraven för nyproducerade fastigheter idag är 110 kWh/m2 och år och vi har stora förhoppningar om att  uppvärmningen av huset på Tingshusbacken 7:10 kommer att ligga en under det med minst 20%.

Gott boende inne och ute

Husets stomme byggs med prefabricerade element som gjuts i fabrik och lyfts dit med hjälp av lyftkran.

Invändig inredning i lägenheterna blir klinker på hallgolven för att underlätta städning, kakel och klinker i badrum för en lite lyxigare känsla samt ekparkett i övriga utrymmen. Alla väggytor målas vita.

De två treorna på takvåningen blir extra luftiga med en väl tilltagen takhöjd.

På innergården skapas en bilfri, inbjudande miljö med buskar, träd och grönytor. Ett gammalt förrådshus på gården sparas och byggs om till ett lusthus för att bevara den kulturhistoriska karaktären av den befintliga byggnaden.

Lusthuset får ett tillhörande trädäck med plats för utemöbler och mysig samvaro med t ex grillkvällar för de boende.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vill Du veta mer om detta boende?

Kontakta vår uthyrning på tel 0650-35444